Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ...ΠΑΡΑΜΙΛΟΥΝΤΕΣ!



ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΙΣΥΤ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)

Αποφάσισαν να δώσουν βοήθημα σε συνταξιούχους του ΤΑΙΣΥΤ... αλλά ξαφνικά άρχισαν να παραμιλάνε, αφού προηγουμένως αρνήθηκαν την ύπαρξη τέτοιας απόφασης!!!

Την απόφαση αυτή ανακάλυψε τυχαία στο διαδίκτυο συνταξιούχος του ταμείου,λίγες ώρες μετά την ανάρτησή της την 27 5.14... Εποκοινώνησε αλλά η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Παναγιώτα Αντωνοπούλου και η διευθύντρια του Ταμείου, επίσης κ.Παναγιωτα Κριτσωτάκη, ορκίζονταν ότι δεν είχαν ιδέα για την απόφαση αυτή ... που ωστόσο φέρει τις υπογραφές τους!!!  Παραδοξότητες ή κάτι άλλο; Δείτε τι λέει η απόφαση:

Χορήγηση Εφάπαξ Βοηθήματος σε συνταξιούχους
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Εγκρίνουμε τη δέσμευση ύψους 46.714,13€ (ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΡΩ! και ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ λεπτά)
για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών έτους
2014 για Χορήγηση Εφάπαξ Βοηθήματος σε συνταξιούχους, ως εξής:
KAE ΟΝΟΜΑΣΙΑ Ποσό δέσμευσης...»
Ο συνταξιούχος, δεινός ρεπόρτερ στα νειάτα του...άρχισε να ξύνετε. Την επομένη διαπίστωσε ότι η είδηση της απόφασης από τη σελίδα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ..περιέργως –μετά την επέμβασή του- είχε κάνει φτερά...Την εξαφάνισαν οι κυρίες που την υπέγραψαν και καμώνονταν πως δεν είχαν ιδέα!
Οπότε ο γέρων, 78 ετών, εκεί που πήγαινε να τρίψει τα χέρια του για το έκτακτο βοήθημα και επειδή δεν είχε πεισθεί με έωλα λεκτικά επιχειρήματά των «αφεντικίνων» του Ταμείου, τους έστειλε την ακόλουθη επιστολή, όπου τις λέει νέτα σκέτα ...να τον φωνάξουν να παραλάβει το μερίδιο του, από το...βοήθημα:!!    ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ κουνείστε το ποντίκι μια αράδα πιο κάτω:





Κυρίες μου,

Το έγγραφο –απόφαση – είναι δικό σας. Φέρει αρθ. Πρωτοκόλλου και υπογραφές. Εκείνο που ξένισε την περιέργειά μου , 1) είναι ότι το ...αγνοούσατε παντελώς!, 2) Δεν  το αναρτήσατε στο site TOY TAIΣΥΤ  αλλά στην ιστοσελίδα  του ΕΤΑΠ ΜΜΕ...3) Μου είπατε  ότι δεν έφθασε ακόμη  το ..έγγραφο... Περιμένετε λίγο! Από πού να φθάσει; Εσείς δεν λάβατε, συντάξατε και υπογράψατε την απόφαση;

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε άλλες υπολεπτομέρειες. Και διότι, ώ του θαύματος,σήμερα Δευτέρα 2-6-2014   η επίμαχη απόφαση  σας εξαφανίστηκε... από τον ιστότοπο ΕΤΑΠ ΜΜΕ! Ποσώς με απασχολεί αν EINAI  το επίσημο site του ενιαίου Ταμείου, ή άλλου ..φιλοτίμου blogger..
Το σταθερόν είναι ότι λάβατε αυτή την απόφαση... Αν δε υποτεθεί ότι κάποιος άλλος blogger σας κάνει κακόγουστη φάρσα ...προβάλλοντας ...’ανύπαρκτες’ αποφάσεις σας  (αρνηθήκατε την ύπαρξή τέτοιας απόφασης πεισμόνως και εις τριπλούν μάλιστα) τότε προς θωρακισμό σας οφείλετε να αναζητήσετε τον δράστη... και θα σας συντρέξω έχοντας νόμιμο συμφέρον... ως  παραπλανηθείς...εκ του δημοσιεύματος που σας το επισυνάπτω και σε PDF!
Στο κάτω της γραφής Ρεπορτάζ κάνω αυτή τη στιγμή...
Και κάτι ακόμη ..περι ΕΚΑΣ... Μου το κόψατε ΕΣΕΙΣ κι ουδείς άλλο φορέας, διότι απλά Εσείς, διαχειρίζεστε το φάκελο μου! Εσείς το κόψατε και μεταγενέστερα ..ζητήσατε ...τάχα μου δικαιολογητικά... Γιατί όλα αυτά ;..

Μέχρις ότου διαλευκανθεί το «μυστήριο’» παρακαλώ καλέστε με να εισπράξω  το αναλογούν εις εμέ  ποσόν του ...βοηθήματος. Και καμιά κουβέντα άλλη επ αυτού!

Ασπαζόμενος την δεξιά σας , διατελώ
Εγκαρδίως

_________________________________________________________

ΚΑΙ Ω, ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ...ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΦΆΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΙΣΥΤ!!!
 Ιδού η επιστολή που έστειλαν στον συνταξιούχο:

Μην τη διαβάζετε ..Λέει αρλούμπες και τα γνωστά δημοσιουπαλληλικά. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ε.Τ.Α.Π. - Μ.Μ.Ε.
Β’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση. : Χρ. Λαδά 2 Αθήνα 10561
Τμήμα: Λογιστηρίου
Πληροφορίες: Κονταξής Κωνσταντίνος
Τηλέφωνα: 210-3310827
Φαξ: 210-3247935
ΘΕΜΑ: Ε-MAIL ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Σας απάντηση των ερωτημάτων ταχυδρομείο σας από της 3/6/2014

Διαύγεια. To Πρόγραμμα Δι@ύγεια μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της
δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
Εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο
Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα,
ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Από 15/3/2010 έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δι@ύγεια και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού
Όλες οι αποφάσεις δεν δύναται να εκτελεστούν αν δεν αναρτηθούν
τόπο et.diavgeia.gov.gr. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης η κάθε
έναν μοναδικό αριθμό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης
Οι λειτουργίες προβολής και αναζήτησης αποφάσεων ανά δημόσιο φορέα παρέχονται μέσω του κεντρικού δικτυακού τόπου του Εθνικού Τυπογραφείου που λειτουργεί στην διεύθυνση et.diavgeia.gov.gr.

Η ΑΔΑ: ΒΙΙWΟΡΡΔ-ΧΙΝ που
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ που καταβάλει το ΕΤΑΠ
Αθήνα
– ΠΑΡΟΧΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 22465/2553

Προς: ..................ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΣΤΗΝ
που αναφέρονται στο μήνυμα με το ηλεκτρονικό
σας γνωρίζουμε τα κάτωθι: είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Συστήματος
(νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής οι φορείς του στενού και του
. (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί.
.
σας δημιούργησε ερωτήματα αναφέρεται σε ΕΦΑΠΑΞ
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Β’ Δ/νση Ασφάλισης Παροχών
4/6/2014 2553/Β06 στον δικτυακό
απόφαση αποκτά
      Τομέας Πρόνοιας Ιδιοκτητών Συντακτών Υπαλλήλων Τύπου σε δικαιούχους που τηρούν τις προϋποθέσεις.
___________________________________-

Ο Γέρος που δεν μασάει τέτοια στέλνει και νεότερη επιστολή!


ΘΕΜΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΑΘΗΝΑ 4.6.2014


Αγαπητή κ. Κρητσωτάκη,

Λυπούμαι, αλλά ούτε προφορικώς ούτε εγγράφως υπήρξατε αρκούντως διαυγής και διαφωτιστική..
Δεν καταλαβαίνω διατί δαπανήσατε  χρόνον και φαιάν ουσία περιγράφοντας τα της... Διαύγειας. Αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες του Κλεινού Άστεως.
Ήθελα απαντήσεις  για την ταμπακέρα και επί της ουσίας.

Τι λέτε στην απόφασή σας ,που συμπτωματικά ανακάλυψα:


5. Χορήγηση Εφάπαξ Βοηθήματος σε συνταξιούχους

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Εγκρίνουμε τη δέσμευση ύψους 46.714,13€ (ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑΕΥΡΩ και ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ λεπτά)
για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών έτους
2014 για Χορήγηση Εφάπαξ Βοηθήματος σε συνταξιούχους, ως εξής:
KAE ΟΝΟΜΑΣΙΑ Ποσό δέσμευσης.....
Αυτό σημαίνει απλά ότι θα δοθεί βοήθημα σε συνταξιούχους  για το έτος 2014; Ναι ή όχι;
Μήπως η διατύπωση δεν είναι τόσον διαυγής; Ως συνταξιούχος δεν πρέπει να το εκλάβω αυτό, ότι με αφορά; Αρνηθήκατε... ‘διότι, είπατε, ότι έλαβα τέτοιο βοήθημα κατά την έναρξη της συνταξιοδότησής μου!’ Οπότε προφανώς θα αφορά αυτούς που αυτή τη στιγμή δεν είναι συνταξιούχοι ,αλλά... θα γίνουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους; Αν ναι γιατί δεν το διευκρινίζετε; Και πόσοι είναι οι μέλλοντες εντός 2014 να συνταξιοδοτηθούν;
Αφού δεν αφορά εμένα τον συνταξιούχο, τότε ποιους συνταξιούχους αφορά;
Διατί φυγαδεύτηκε από την ιστοσελίδα ΕΤΑΠ ΜΜΕ  η απόφασή σας, μετά την επέμβασή μου ενώ φυσικά παραμένει ακμαία στο διαύγεια; Η υποχρεωτική ανάρτηση για σας πόση διάρκεια παραμονής έχει στην ιστοσελίδα σας, ώστε περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να την ...μυριστούν; Η δική σας ανάρτηση μετά βίας κρατήθηκε στο σεργιάνι ένα 24/ωρο! Γιατί;
Διατί, ενώ αφορά τα μέλη του ΤΑΙΣΥΤ, παραλήφθηκε να καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του;
Διότι από την πρώτη στιγμή που σας έθεσα το θέμα, διαρρηγνύατε τα ιμάτια σας πως δα τέτοια απόφαση δεν υπάρχει; Αφού υπήρχε από την 27/5/14, εσείς  για ποιο λόγο αρνηθήκατε εις τριπλούν ( Αντωνοπουλου-Κρητσωτακη-Αλεξανδρου ) την ύπαρξή της πριν αλέκτωρ λαλήσει;
Και κάτι ακόμη... Μου αναλύετε τις υποχρεώσεις σας, του ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΑΣ-ΜΑΣ- προς τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.. Εγώ σας ερωτώ για άλλα  και επιμένω σε διαυγείς απαντήσεις,επ αυτών!  
** Ως προς το ΕΚΑΣ,  Και ξαφνικά κόψατε και το ΕΚΑΣ! ΑΠΡΙΛΙΟΥ & ΜΑΪΟΥ! Συμπεριφερθήκατε επίσης αδοκίμως και άκομψα. Χωρίσατε αιφνιδίως στο... Αποφασίζομεν και διατάσσομεν , αφήνοντας εν υπνώσει τους αγαθούς παραλήπτες του..ΕΚΑΣ, ενώ θα μπορούσατε να τους προϊδεάσετε με ένα μήνυμά σας . Δεν το πράξατε.. Ενώ οι προφορικές εξηγήσεις σας σε όσους σας τηλεφωνούσαν ήσαν αοριστίες και τρέχα γύρευε... Και μόλις τώρα το διευκρινίζετε,-επίσης αορίστως- στο πιο κάτω... Γιατί όλα αυτά τα συγκινητικώς εξηχρονιστικά;
Γράφετε:
Σχετικά με το ΕΚΑΣ σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε προσωρινή διακοπή για να προβούμε σε ενδελεχή έλεγχο δικαιολογητικών και θα ξεκινήσει σύντομα η καταβολή του σε δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
_______________________________________-

Ειλικρινώς Κυρία μου,- που η συμπάθεια μου έναντι σας είναι διακηρυγμένη, - δεν καταλαβαίνω τίποτε...
Και πρέπει να με βοηθήσετε να καταλάβω, όσο γίνεται πιο πειστικά –as soon as possible-   και επειδή το δικαιούμαι.  Σας ευχαριστώ.
Με τιμή

Έκτοτε υπάρχει σιωπή.. δεν απαντούν για την ταμπακέρα! Φαίνεται πως αγνοούν τον ρόλο τους... ότι είναι υπάλληλοι του Συνταξιούχου του  κάθε ασφαλισμένου, τον οποίο οφείλουν αδιαλείπτως να υπηρετούν και να μην συμπεριφέρονται ως ...αφεντικά-δεινάστες. Ο γέρο-Συνταξιούχος, ευγενέστατος ,όπως δείχνουν οι επιστολές του,  μάλλον θα τους χορέψει στο ταψί, απ΄ό,τι φάινεται.

Νομίζουμε ότι η διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οφείλει άμεσα να προβεί στις δέουσες διευκρινίσεις , διότι κάτι πάει στραβά με το εκπληκτικό αυτό στόρυ..
Λέτε ο γέρο-Ρεπόρτερ να πιάσει πάλι λαυράκι, όπως τον παλαιό καιρό;
Είναι σαφές ότι οι διοικούντες χωλαίνουν στην απάντησή τους. Υπάρχουν ερωτήματα που δεν απαντώνται. Σας ρωτάει απλά όταν λέτε ότι το ποσόν του βοηθήματος θα το διανείμετε σε συνταξιούχους, σε ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ στους νυν ή τους μέλλοντες;


Εμείς ως ιστός θα παρακολουθήσουμε το θέμα επισταμένως... 

_____________________________________________________________

Η ...περίεργη απόφαση όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο..για να εξαφανιστεί την επομένη, αλλά παραμένει ακούνητη υποχρεωτικά στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ε.Τ.Α.Π.Μ.Μ.Ε.
Β' Δ/ΝΣΗ Τ.Π.Ι.Σ.Υ.Τ.
ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΑ 2 ΑΘΗΝΑ 10561
Τηλ. 2103310827
Ημερ.27.5.2014
--------------------

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  -Αρ.Πρωτ 21533/2457/B06:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

Εχοντας υπόψη τις διατάξεις :
Το γεγονός ότι το ποσό της δεσμευόμενης με την παρούσα πίστωσης είναι εντός των εγγεγραμμένων πιστώσεων του
προϋπολογισμού. .
Αρ.ανάληψης : 11
00100631 46.714,13
1. Το άρθρο 11 παρ. 5 του ν.δ. 496/1974 "Περί Λογιστικού των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου
2. Των άρθρων 21&22α του Ν. 2362/1995 "Περί δημοσίου Λογ/κου κλπ." (Α.247) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τα
άρθρα 21&23 του Ν. 3871/2010 (Α141)
3. Το Ν3655/3-4-2008 (παρ.5 αρθ. 39/ΦΕΚ 58 Α)
4. Του π.δ. 113/2010 περί αναλήψεως υποχρεώσεων από τους Διατάκτες (Α.194)
5. Χορήγηση Εφάπαξ Βοηθήματος σε συνταξιούχους

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Εγκρίνουμε τη δέσμευση ύψους 46.714,13€ (ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΡ! και ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ λεπτά)
για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών έτους
2014
για Χορήγηση Εφάπαξ Βοηθήματος σε συνταξιούχους, ως εξής:
KAE ΟΝΟΜΑΣΙΑ Ποσό δέσμευσης

ΔΙΑΤΑΚΤΗΣ
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΕΦ ΑΠΑΞ

και βεβαιώνεται ότι η ανωτέρω δαπάνη 46.714,13€ (ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑΕΥΩ! και ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ
λεπτά) είναι εντός του διαθέσιμου ποσοστού πίστωσης των παρακάτω ΚΑΕ.
Καταχωρήθηκε με α/α 11 στο Βιβλίο Εγκρίσεων και Εντολών πληρωμής της Υπηρεσίας μας.

KAE ΟΝΟΜΑΣΙΑ Ποσό δέσμευσης Υπόλοιπο
0/Η
00100631 1.383.096,72
Ελέγχθηκε΅

ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Προϊστάμενος Διεύθυνσης               ΔΙΑΤΑΚΤΗΣ
                                         ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Πρόεδρος ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΕΦ ΑΠΑΞ
ΑΔΑ :
Ημερομηνία: 27/05/2014

Κοινοποίηση:
- Υπηρεσία αρμοδίου Επιτρόπου
Ελεγκτικού Συνεδρίου
46.714,13
____________________________________________________________--

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΣΥΤ, όπου επιμελώς αποκρύβονται πολλά...από τα όσα θέτει ο συνταξιούχος:

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου