Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ! ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!
Κηρύττει ΑΚΥΡΕΣ τις απολύσεις τους και διατάσσει επαναπρόσληψη και καταβολή μισθών υπερημερίας !!!


Εκ νέου δικαίωση των παράνομα απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ έρχεται, αυτή τη φορά, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Η απόφαση, που επήλθε μετά από την εκδίκαση αγωγής εργαζομένων της ΕΡΤ, κηρύσσει άκυρες τις απολύσεις και υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προ της απόλυσής τους καθήκοντα. 
Επίσης, διατάσσει την καταβολή των μισθών υπερημερίας στους ενάγοντες, με τους μισθούς που είχαν τον τελευταίο μήνα και όχι με την αναδρομική ισχύ του ενιαίου μισθολογίου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Δημοσίου, το Δικαστήριο του επιβάλλει να καταβάλλει 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράλειψης της συμμόρφωσής του, σε κάθε έναν εκ των εναγόντων. Όλα τα καταβλητέα ποσά προσαυξάνονται με τους νόμιμους τόκους υπερημερίας (επιτόκιο 6% ετησίως).
Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για το πραξικόπημα του λουκέτου της ΕΡΤ και δικαιώνει πλήρως τον αγώνα των εργαζομένων που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, αλλά και στην προσπάθεια νομιμοποίησής του, μέσω των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Η απόφαση, φέρει τον αριθμό 2732/2014 και μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω :




ΠΗΓΗ
http://www.ertopen.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου