Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ! ΤΡΕΜΕΤΕ ή ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ -ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ:

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ 

ΔΗΛΏΣΟΥΝ!



Σχετικώς με το εκδηλωθέν ενδιαφέρον από τη Χ.Α, η Ενωση Συντακτών Διαδικτύου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

" Το διαδίκτυο από πλευράς εργασίας, είναι σκέτη ζούγκλα. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων είναι δραματικά άγρια. Η ΄Ενωση Συντακτών Διαδικτύου έχει επισημάνει το θέμα από πολλού γι αυτό κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις  προκειμένου να προωθήσει τη συνταξιοδοτική και υγειονομική ασφάλιση των μελών της κι γενικώς των εργαζομένων στο διαδίκτυο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό στάδιο.
Υπομιμνήσκομε: Πως η ΕΣΗΕΑ, που επικαλείται ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμιά σχέση με το διαδίκτυο. Αντίθετα είναι εχθρική και πολέμια, συνεπώς δεν μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον. 
Το μόνο σπαρταριστό ενδιαφέρον που εκδήλωσε έως στιγμής είναι να καταφέρει να εισπράττει το Αγγελιόσημο από τους διαφημιζομένους στις ιστοσελίδες. Το παλεύει ακόμη το πράμα, αλλά μάλλον δεν θα επιτύχει τίποτε και διότι ο εργαζόμενος να μπορεί να ταϊζει δημοσιογράφους ...ημερησίων εφημερίδων... Η ΕΣΔ αγρυπνεί ..Χώρια που αυτό το  φαύλο ΑΓΓΕΛΙΌΣΗΜΟ πάει για κατάργηση!

Το σωματείο αυτό, ΕΣΗΕΑ, αφορά μόνον τους εργαζόμενους  στις ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες  και χατηρικώς ... τους εργαζόμενους στα ερτζιανά.. ( φαντασθείτε  πως για να αναγνωρίσει το κογκλάβιο της συντεχνίας αυτής χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αναγνωρίσουν ως δημοσιογράφους ...τους δημοσιογράφους που προσέφεραν δημοσιογραφικές υπηρεσίες στα ερτζιανά...Κι άρα η ΕΣΗΕΑ, δεν μπορεί να ορέγεται το Διαδίκτυο... ιδιωνύμως! Δεν είναι δικό της τιμάριο!
Εκτός κι αν ανατρέψει το καταστατικό της. ΄Αλλωστε με την βέβαια ...εξαφάνιση των ημερησίων... μάλλον και  η ΕΣΗΕΑ ... έχει χλωμό μέλλον! Θα το απευχόμασταν...αλλά η συμπεριφορά της ως προς το διαδίκτυο είναι μάλλον αστεία κι αφελής . Η συντεχνία των συντακτών της...απλά έχει χάσει το τρένο ... 
Σύντομα η ΕΣΔ θα είναι σε θέσει να ανακοινώσει επίσημα σημαντικά μαντάτα για τους απασχολούμενους στο διαδίκτυο με όποια ιδιότητα ( συντάκτες, διαχειριστές, ηλεκτρονικούς τεχνικούς, κ.λ.π) ... 
Η ΕΣΔ υπογραμμίζει:

"Καλούμε συνεπώς , εκτός από τα μέλη μας κάθε εργαζόμενο στο χώρο, εφόσον ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με την ΕΣΔ, αφού πρώτα ψάξουν την ιστοσελίδα της Ενωσης στοwww.pressunion.blogspot.gr  και στο ε-μαιλ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΎΝ.. να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ασφαλιστική κάλυψη τους σε ήδη υπάρχοντα μεγάλο ασφαλιστικό δημοσιογραφικό φορέα. 
Η ΕΣΔ ,ως γνωστόν είναι ο μόνος επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τους συντάκτες -δηλαδή όλους που γράφουν στο διαδίκτυο είτε με δικές τους ιστοσελίδες, είτε ως υπάλληλοι σε ιστοσελίδες...

Δείτε τι ακριβώς είπε ο βουλευτής κ. Ματθαιόπουλος:

ΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Έμπρακτο ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τους εργαζομένους του διαδικτύου - ΒΙΝΤΕΟ


Ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, σε συνέχεια της ερώτησης για τους εργαζομένους τους διαδικτύου η οποία έμεινε αναπάντητη, ανέπτυξε σήμερα σχετική επίκαιρη ερώτηση ενώπιον του υφυπουργού Εργασίας, Κεγκέρογλου.


Ο Συναγωνιστής τόνισε το ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον των ηλεκτρονικών εκδόσεων  που αγγίζει τα όρια δουλείας, στο οποίο απασχολούνται καθημερινά χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι δουλεύουν 10 - 15 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό και άδειες, ανασφάλιστοι, χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση και με ελάχιστες έως ανύπαρκτες αμοιβές.
Εν συνεχεία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επεσήμανε ότι τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων είναι ιερά και δεν έχουν ούτε ιδεολογία, ούτε χρώμα, ούτε κομματική προέλευση. Εν έτει 2014 χιλιάδες νέοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από κάθε μεγάλο ή μικρότερο εργοδότη, την ίδια στιγμή που η κλειστή κάστα της ΕΣΗΕΑ αδιαφορεί παντελώς για τους εν λόγω εργαζομένους τους οποίους εκμεταλλεύονται οι "μεγαλοδημοσιογράφοι".
Τέλος, ο Συναγωνιστής δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει έμπρακτο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει να διεκδικήσει τα νόμιμα για τους χιλιάδες νέους που εργάζονται σε καθεστώς δουλείας.
Ο υφυπουργός Κεγκέρογλου δεν απάντησε τίποτα επί της ουσίας και αρκέστηκε σε αόριστα ευχολόγια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου