Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ!

Ο τυποκτόνος νόμος δεν θα αποτρέψει τους δημοσιογράφους από την άσκηση του καθήκοντος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την αγωγή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατά της «Athens Review of Books», η οποία πρόκειται να εκδικαστεί στο Εφετείο της Αθήνας, ζητεί για άλλη μια φορά την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, ώστε να παύσει, επιτέλους, η βιομηχανία αγωγών που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Με την αγωγή ζητείται να καταβληθεί το ποσό των 250.000 ευρώ, ως αστική αποζημίωση για δημοσίευση επιστολής αναγνώστη.
Διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο τυποκτόνος νόμος δεν πρόκειται ούτε και τώρα να τρομάξει τους δημοσιογράφους, ούτε να τους αποτρέψει από την εκπλήρωση του καθήκοντός τους, που είναι η ενημέρωση των πολιτών.
Η ΕΣΗΕΑ σε κάθε περίπτωση ζητεί να αποσυρθούν οι αγωγές αυτές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα. Τα θέματα, που προκύπτουν από την δημόσια κριτική, δεν πρέπει να λύνονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Καλά μόνο οι βλάκες μηνύουν δημοσιογράφους... Δεν χρειάζονται διακηρύξεις...από δημοσιογραφικά σωματεία και δη ...κομματικοποιημένα! Οι αληθινοί δημοσιογράφοι ξέρουν την αποστολή τους! ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους πολιτικάντηδες ...τους γράφουν εις τόπον...ΧΛΟΕΡΟ! Εις τους όρχεις του κάνει... δημοτικιστί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου