Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
"Πίσω τα κλεμμένα - Ενοποίηση των Δ/νσεων"-ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ…



Επιστολή προς τον ΥΚΑ, Δ. Στρατούλη απέστειλαν , πριν από λίγο καιρό για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ... τα σωματεια του κλάδου Σύνδεσμος Συνταξιούχων ,Εφημεριδοπωλών & Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών – Περιχώρων άνθρωποι κι αυτοί -πολύτιμα γρανάζια του Τύπου..όπου διεκτραγωδούν εν συνόλω την δεινή θέση που έχει περιέλθει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Αξίζει να προσέξει κανείς τις λεπτομέρειες των επιχειρημάτων που επιστρατεύουν… Βασικά είμαστε ΟΛΟΙ για κλάματα.Δείτε

Προς τον
Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Κύριο Δημήτρη Στρατούλη


Κύριε Υπουργέ,
Οι Διοικήσεις των Συνδέσμων των Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθήνας και Πειραιά που εκπροσωπούν συνδικαλιστικά τους 1044 Συνταξιούχους του πρώην ΤΣΕΥΠ (Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων) που τώρα λειτουργεί σαν Δ΄ Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών στο ενοποιημένο Ταμείο του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ σας θέτουν υπόψη τα εξής:
Α) Οι Συνταξιούχοι του αναφερόμενου Ταμείου με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, με τις συνεχείς περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, με την διάλυση του Κανονισμού του κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ που επί της ουσίας είναι ανασφάλιστοι, με τη φοροληστεία και τα ποικίλης μορφής χαράτσια και την ακρίβεια, έχουν φθάσει σε σημείο εξαθλίωσης.
Β)
Η οικονομική κατάσταση του Ταμείου μας που ποτέ δεν επιχορηγήθηκε από το Κράτος, στις 28-2-2012 δηλαδή πριν το «κούρεμα» των Αποθεματικών του είχε ως εξής:
Όλοι οι κλάδοι του Ταμείου μας είχαν καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου 111.960.000 εκατομμύρια ευρώ που η λήξη τους άρχιζε το 2012 και έληγαν το 2017. Και σε μετρητά στην ίδια τράπεζα 63.854.387 εκατομμύρια ευρώ. Με τα αποθεματικά αυτά είχε την δυνατότητα ο κλάδος Σύνταξης να καλύπτει τις συντάξεις των Συνταξιούχων για τέσσερα περίπου χρόνια χωρίς ούτε ένα ευρώ να μπει έσοδο στο Ταμείο. Το ίδιο ίσχυε και για τους άλλους κλάδους και μάλιστα για περισσότερα χρόνια.

Μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών, μετρητών και ομολόγων κατά 53% και την αναγκαστική μετατροπή του υπόλοιπου ποσού που απέμεινε από τα ομόλογα, σε ομόλογα πολυετούς διάρκειας με ημερομηνίες λήξης τους από το 2023 μέχρι το 2042, το Ταμείο το άφησαν με λίγα λόγια χωρίς αποθεματικά, χωρίς χρήματα. Σχεδόν στο σύνολό τους λεηλατήθηκαν, λεηλατήθηκε με το «έτσι θέλω» ο ιδρώτας των Ασφαλισμένων, μπήκε φουρνέλο στα θεμέλια της λειτουργίας του Ταμείου.
Και σε όλα τα παραπάνω εάν προστεθεί ότι τα έσοδα της Δ’ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ έχουν μειωθεί λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κυκλοφορίας των εντύπων που κύρια από εκεί προέρχονται, επόμενο ήταν η αναφερόμενη Διεύθυνση να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τις συντάξεις των Συνταξιούχων. Ήδη ο κλάδος Σύνταξης απονέμει τις Συντάξεις για αρκετό χρονικό διάστημα ύστερα από δανειοδοτήσεις από άλλους κλάδους της ίδιας Διεύθυνσης και αυτή την στιγμή υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις για δύο μόνο μήνες.Κύριε Υπουργέ,
Αυτή είναι η κατάσταση στο Ταμείο μας, όπως την περιγράφουμε, που την ευθύνη δεν την έχουν οι εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι. Είναι αποτέλεσμα των Πολιτικών των εκάστοτε Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. Δεν περιοριζόμαστε όμως στην απεικόνιση της όλης κατάστασης καταθέτουμε συγχρόνως και τις προτάσεις μας.
Ζ η τ ά μ ε

Να επιστραφούν άμεσα από το Κράτος στο Ταμείο μας σε μετρητά οι απώλειες που υπάρχουν από το «κούρεμα» των Αποθεματικών του.

Άμεσα λογιστική και οικονομική ενοποίηση όλων των Διευθύνσεων του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, προκειμένου οι πόροι απ’ όπου και αν προέρχονται, να είναι πόροι για όλους τους Ασφαλισμένους. Γιατί αυτό που προέκυψε από το νομοθέτημα ήταν και είναι μια συντεχνιακή συγκόλληση και τίποτα παραπάνω.
Πλήρης εγγύηση των συντάξεων από το Κράτος όπως έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Η καταβολή των συντάξεων δεν είναι ρουσφέτι είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Κράτους, γιατί οι Συνταξιούχοι τα χρήματα τα έχουν πληρώσει και με το παραπάνω.
Ανάκληση όλων των μειώσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και επαναφορά των Δώρων και του επιδόματος αδείας.
Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Ταμείου από υπαλληλικό προσωπικό, που μετά τις παραιτήσεις τριών στελεχών, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων εναπομεινάντων, το Ταμείο έχει αποδιοργανωθεί πλήρως.
Κύριε Υπουργέ,
Όλα τα παραπάνω προβλήματα του Ταμείου μας σας είναι γνωστά από τις συναντήσεις μας και τα στοιχεία που σας καταθέσαμε και που αξιολογώντας τα κάνατε αναφορές, σαν αντιπολίτευση, στους αρμόδιους Υπουργούς της απερχόμενης Κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2012 και τον Δεκέμβριο του 2014. Τώρα πλέον και με την ιδιότητά σας του αρμοδίου Υπουργού, περιμένουμε άμεσα λύσεις.

Ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Αθηνών
Χρήστος Πισπιρίγκος
Ο Γεν. Γραμματέας του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Αθηνών
Παναγιώτης Μπρατσολιάς
Ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Πειραιά
Γιώργος Ταμουρατζής
Ο Γεν. Γραμματέας του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Πειραιά

Γιώργος Μαλούχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου