Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ... ΟΙ ΚΑΨΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ...

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ 12&13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

συνδετήρας
Σύμφωνα με το ισχύον Κατα­στα­τικό της ΕΣΠΗΤ, το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ και με την από 28/4/2015 από­φασή του, καλεί τα τακτικά μέλη της Ένω­σης σε Έκτα­κτη Γενική Συνέλευση (Αρχαι­ρε­σιακή) στις 12 & 13 Ιου­νίου 2015, ημέ­ρες Παρασκευή και Σάββατο και από ώρες 09.00 έως 20.30 στα γρα­φεία της Ένω­σηςπου βρί­σκο­νται στην Αθήνα και επί της οδού Βαλα­ω­ρί­του 9 (6ος όρο­φος) με θέμα ημε­ρή­σιας διά­τα­ξης την διε­ξα­γωγή αρχαι­ρε­σιών για την εκλογή:
1. Επτα­με­λούς Διοι­κη­τι­κού Συμβουλίου κατό­πιν σχε­τι­κών απο­φά­σεων του Διοι­κη­τι­κού Συμβουλίου της Ένω­σης στις από 28/4/2015 και 5/5/2015 συνε­δριά­σεις του και λόγω της δια­πί­στω­σης της συν­δρο­μής της προ­ϋ­πό­θε­σης του άρθρου 13 παρ. 1 του Κατα­στα­τι­κού της Ένω­σης (αριθ­μός των τακτι­κών μελών της Ένω­σης δεν υπερ­βαί­νει τα 1.200 μέλη )

2. Τριμελούς Εξε­λεγ­κτι­κής Επι­τρο­πής με ισά­ριθμα ανα­πλη­ρω­μα­τικά μέλη.
3. Εκπρο­σώ­πων αντι­προ­σώ­πων σε ασφα­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς και άλλες Ενώ­σεις Οργα­νώ­σεις
4. Τριών (3) τακτι­κών μελών και ισά­ριθ­μων ανα­πλη­ρω­μα­τι­κών για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
5. Πέντε (5) τακτι­κών μελών και ισά­ριθ­μων ανα­πλη­ρω­μα­τι­κών για το Δευ­τε­ρο­βάθ­μιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
6. Τριών (3) τακτι­κών μελών για την Επι­τροπή του Ταμείου Αλλη­λο­βο­ή­θειας.
7. Εκλογή Τριμελούς Εφο­ρευ­τι­κής Επι­τρο­πής (με ισά­ριθμα ανα­πλη­ρω­μα­τικά
μέλη) για τη διε­νέρ­γεια των αρχαι­ρε­σιών για ανά­δειξη μελών νέου ΔΣ και
λοι­πών οργά­νων της Ένω­σης καθώς και για εκπρο­σώ­πους αντι­προ­σώ­πους σε
ασφα­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς και άλλες Ενώ­σεις Οργανώσεις.
Η παρα­πάνω Γενική Συνέλευση είναι η πρώτη και για την απαρ­τία της πρέ­πει να είναι παρών το ½ των τακτι­κών μελών της ΕΣΠΗΤ που είναι ταμεια­κώς εντά­ξει.
Έναρξη ψηφο­φο­ρίας: 09.00 π.μ.
Λήξη ψηφο­φο­ρίας: 20.30 μ.μ.
Οι αιτή­σεις δήλω­σης υπο­ψη­φιο­τή­των πρέ­πει να υπο­βλη­θούν γρα­πτώς από τα τακτικά μέλη στη Γραμ­μα­τεία της Ένω­σης πέντε (5) πλή­ρεις εργά­σι­μες ημέ­ρες πριν από την σύγκληση της Γενι­κής Συνέλευσης ήτοι το αργό­τερο μέχρι την Παρασκευή 5 Ιου­νίου 2015 και ώρα 17.00 μ.μ., συνο­δευό­με­νες από υπεύ­θυνη δήλωση κάθε υπο­ψη­φίου, σύμ­φωνα με το άρθρο 8 του Νόμου 1599/1986, ότι ασκεί το επάγ­γελμα του συντά­κτη ή είναι συντα­ξιού­χος και δεν έχει στε­ρη­θεί των πολι­τι­κών δικαιω­μά­των του (άρθρο 30, παρ. 3 του Κατα­στα­τι­κού).
Σημείωση:
1. Κάθε τακτικό μέλος μπο­ρεί να θέσει υπο­ψη­φιό­τητα και να εκλε­γεί σε ένα μόνο από τα όργανα της Ένω­σης (Διοι­κη­τικό Συμβούλιο, Πειθαρχικά Συμβούλια, Εξε­λεγ­κτική Επι­τροπή και Επι­τροπή Ταμείου Αλλη­λο­βο­ή­θειας).
2. Δεν μπο­ρούν να θέσουν υπο­ψη­φιό­τητα για την εκλογή τους στα ανω­τέρω όργανα τα μέλη της Εφο­ρευ­τι­κής Επι­τρο­πής που εξε­λέ­γη­σαν στη Γενική Συνέλευση της 6&7/7/2012 και τα οποία θα διε­νερ­γή­σουν τις παρα­πάνω εκλογές.
Υ.Γ. Όσα τακτικά μέλη δεν έχουν κατα­βά­λει τις συν­δρο­μές προη­γού­με­νων ετών, παρα­κα­λού­νται να τακτο­ποι­ή­σουν άμεσα τις οικο­νο­μι­κές τους εκκρε­μό­τη­τες και το αργό­τερο τις ημε­ρο­μη­νίες διε­ξα­γω­γής των αρχαι­ρε­σιών (12 & 13 Ιου­νίου 2015).
Θυμί­ζουμε ότι:
• για τους συνα­δέλ­φους που είναι άνερ­γοι ή σε επί­σχεση εργα­σίας αλλά και για τους συντα­ξιού­χους προ­βλέ­πο­νται ειδι­κές ευνοϊ­κές οικο­νο­μι­κές ρυθ­μί­σεις σε σχέση με τις συν­δρο­μές τους.
• Παράλληλα για τα μέλη που δια­μέ­νουν εκτός Αττι­κής ισχύει κάλυψη μέρους της δαπά­νης για τη μετα­κί­νησή τους.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΣΤΟ ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
συνδετήραςΤην άμεση κατάρ­γηση της ρύθ­μι­σης του νόμου που προ­βλέ­πει την ένταξη των Επι­κου­ρι­κών στο ΕΤΕΑ ή τη δημιουρ­γία Επαγ­γελ­μα­τι­κών Ταμείων, καθώς και την κατάρ­γηση της ρήτρας μηδε­νι­κού ελλείμ­μα­τος ζήτησε εκ νέου με επι­στολή του το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ στην πολι­τική ηγε­σία του Υπ. Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σεων (πατή­στε εδώ) ενώ τις προ­σε­χείς ημέ­ρες ανα­μέ­νε­ται και νέα συνά­ντηση με τον αρμό­διο Αν. Υπουργό Δημ. Στρατούλη.
Το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ από τον περα­σμένο Αύγου­στο, όπου μνη­μο­νια­κός νόμος προ­έ­βλεπε «την ένταξη των Επι­κου­ρι­κών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επι­κου­ρι­κής Ασφά­λι­σης ή τη δημιουρ­γία Επαγ­γελ­μα­τι­κών Ταμείων», εκδο­χές που καταγ­γεί­λαμε από την πρώτη στιγμή, παρα­κο­λου­θεί με ιδιαί­τερη προ­σοχή τις εξε­λί­ξεις στο ασφα­λι­στικό και ιδιαί­τερα στο ανω­τέρω θέμα, σε συνερ­γα­σία με τις άλλες Ενώ­σεις, τα μέλη των οποίων ασφα­λί­ζο­νται στην Β’ Διεύ­θυνση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ αμέ­σως μετά τις εθνι­κές εκλο­γές (25.1.2015) στις δια­δο­χι­κές συνα­ντή­σεις (20/2, 13/3/2015) που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν με την νέα πολι­τική ηγε­σία του Υπουργείου Εργα­σίας (Π. Σκουρλέτης, Δ. Στρατούλης, Γ. Ρωμανιάς) και αντι­προ­σω­πεία της ΠΟΕΣΥ (Πρόεδρος και Γεν. Γραμ­μα­τέας) και των Προέδρων των Ενώ­σεων (ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘ­ΣτΕΕ) κατέ­θεσε τις θέσεις του και τους προ­βλη­μα­τι­σμούς της ΕΣΠΗΤ για το μέλ­λον των ασφα­λι­στι­κών μας ταμείων αλλά και την επι­βε­βλη­μένη ανά­γκη σχε­τι­κής νομο­θε­τι­κής ρύθ­μι­σης για την κατάρ­γηση της εν λόγω διά­τα­ξης, θέση την οποία υιο­θέ­τησε η ηγε­σία του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου