Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

New Media στην Ελλάδα

Οι επιδόσεις των ιστοσελίδων στην Ελλάδα

ανακοίνωση της AGB NielsenΜε αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «TO BHMA», σχετικά με τις επιδόσεις των ιστοσελίδων στην Ελλάδα, υπενθυμίζουμε ότι από τις 2 Ιουνίου η AGB Nielsen / Nielsen Online έχει προχωρήσει σε διαδικασίες εθελοντικής πιστοποίησης επισκεψιμότητας ιστοσελίδων, με τη διεθνώς τυποποιημένη μεθοδολογία «page tagging».
Η υπηρεσία εκτός από την καταγραφή της επισκεψιμότητας ενός site με βάση τις καθιερωμένες μεταβλητές “Page Impressions”, “Unique Browsers”, “Sessions” και “Session duration”, δίνει την δυνατότητα χάρη σε μια πρωτοποριακή μεθοδολογία και για την ανάλυση των ανωτέρω μεγεθών με βάση τα δημογραφικά, καταναλωτικά κλπ. στοιχεία των χρηστών.
Ο Σπύρος Ζαβιτσάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της AGB Nielsen Media Research, αναφέρει για την νέα υπηρεσία: “Έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι η εισαγωγή υπηρεσιών μέτρησης που μπορούν να αποτελέσουν το “κοινό νόμισμα” για την αποτίμηση της απόδοσης ενός μέσου, λειτουργεί σαν καταλύτης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην διαφημιστική χρήση του μέσου και την συνακόλουθη αύξηση της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης. Προσδοκώ ότι η εισαγωγή της υπηρεσίας “Market Intelligence” θα δώσει στο Internet την ώθηση που καιρό περιμένει για να απορροφήσει τα ποσοστά διαφημιστικής δαπάνης που του αξίζουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου