Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ!


Ριζική αλλαγή στο ασφαλιστικό, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, αναμένεται από τον Οκτώβριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ανατροπές σε συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές και παροχές υγείας.
Σύμφωνα με το Mega, οι βασικές θα αλλαγές είναι:
  • ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα υπερ-ταμείο κύριας ασφάλισης
  • το κράτος θα εγγυάται με την επιχορήγηση του μόνο τα 360 ευρώ βασικής σύνταξης
  • σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με συντάξεις
Αυτό συνεπάγεται πως σε όσα ταμεία οι συντάξεις δεν μπορούν να καλυφθούν από τις ασφαλιστικές εισφορές θα υπάρξουν μειώσεις.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβερνησης, θα πρέπει έως τον ερχόμενο Οκτώβριο όλα τα επικουρικά ταμεία να ενσωματωθούν στο ΕΤΕΑ ή να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία. Η καταβολή των επικουρικών συντάξεων θα γίνεται μόνο από τα έσοδα του ΕΤΕΑ και δεν θα επιχορηγούνται από το κράτος, εφαρμόζοντας τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία θα επιφέρει νέες μειώσεις, τουλάχιστον 6% στις επικουρικές.
Επίσης, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων που πηγαίνουν για χρηματοδότηση συντάξεων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να μειωθούν οι παροχές ή να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Η πρόβλεψη αυτή, για τον ΟΓΑ, παραδείγματος χάρη, σημαίνει τριπλασιασμό των κατώτατων εισφορών, οι οποίες από 64 ευρώ που είναι σήμερα να αυξηθούν στα 180 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου