Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Εκλογές χωρίς tv άδειες, λειψό ΕΣΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ να “μιλά” με καναλάρχες

by mediatvnews 

εκλογές-τσίπρας
Η είδηση της ημέρας στα media θα μπορούσε να ήταν η 15νθήμερη παράταση της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση. Μετά την απόφαση Α. Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας υπέρ της μνημονιακής ευρωπαϊκής πολιτικής για προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου, η “είδηση” φαντάζει αστεία. Τουλάχιστον για το χώρο των media.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στήριξε 

ΜΠΑ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ; ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΌΝΙΑ, ΌΤΑΝ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΕΊΧΑΤΕ ΒΓΕΙ ΕΣΕΙΣ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ... ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ.... ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ: ΜΕΓΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΛΟΠΥ ΠΑΣΤ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ...

Συνεχίζουν και κλέβουν την ύλη των Τυπολογιών- ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!


cropped-Screen-Shot-2013-05-20-at-5.31.42-PM.jpg Ένα από τα ανώνυμα blog  των  media πήρε το πλήρες κείμενο των Τυπολογιών της έντυπης έκδοσης που δεν είχε δημοσιευτεί, για τα σχέδια του Σ. Ψυχάρη και το αναδημοσίευσε ηλεκτρονικά, χωρίς άδεια από τον εκδότη της εφημερίδας το “Παρόν”,  κλέβοντας με αυτό τον τρόπο και την έντυπη έκδοση της εφημερίας και το www.typologies.gr.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο blog ακολουθεί αυτή την πρακτική. Όλες τις προηγούμενες φορές,  είχαμε ζητήσει μέσω mail  από τους ανώνυμους διαχειριστές του, να σταματήσουν να κλέβουν τα κείμενα της εφημερίδας. Να αναφέρουν την πηγή και να τη συνοδεύουν με ενεργό link.  Και αυτό γιατί πρόκειται για στοιχειώδη κανόνα δεοντολογίας.
Κάποτε θεωρούνταν απλώς ντροπή να κυκλοφορούν την επόμενη μέρα οι εφημερίδες με τα κείμενα των άλλων.
Είναι τουλάχιστον ανέντιμη αυτή η μέθοδος και δεν τιμά, αν πρόκειται για δημοσιογράφους, τους διαχειριστές του blog.

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ... ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΝΗ- ΠΡΟΣΠΕΡΤ...ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ!

Η διοίκηση της ΕΡΤ έκοψε τις επαφές με την ΠΟΣΠΕΡΤ!


ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥΚαμία επαφή και συνεργασία δεν έχει η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συνδικαλιστική ομοσπονδία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ακολουθώντας την κυβερνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν επανέλθει η κρατική τηλεόραση. Οι σχέσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ με τη διοίκηση βρίσκονται στο κόκκινο και η δεύτερη φάση σύγκρουσης εξελίσσεται αυτές τις μέρες με αφορμή την παρουσίαση του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, που τέθηκε σε εσωτερική διαβούλευση για να υποβάλουν σχόλια οι εργαζόμενοι. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει

Τρία εκατ. ευρώ για το Κανάλι της Βουλής!


ΚΑΝΑΛΙ ΒΟΥΛΗΣΤο πρόβλημα λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής έσκασε, προκαλώντας πάταγο και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Το κανάλι, που άρχισε να λειτουργεί το 1999, με ειδικό νόμο, για να προβάλλει τις συνεδριάσεις της Βουλής, εξελίχθηκε σε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο όλων των κυβερνήσεων. Ο Κανονισμός του προβλέπει 48 θέσεις μόνιμων εργαζομένων, έφθασε όμως να απασχολεί πριν από μερικά χρόνια έως και 100 άτομα και να στοιχίζει 4.000.000 ετησίως. Ύστερα από περικοπές, το Κανάλι της Βουλής απασχολεί σήμερα 82 άτομα και στοιχίζει περί τα 3.000.000 ευρώ ετησίως.

Επιτροπή σοφών για την «εθνική πρόταση» στο Ασφαλιστικό

ada_63at465u1v_7vvΜε τη συμμετοχή 12 μελών -μεταξύ των οποίων δικηγόροι, σύμβουλοι επικρατείας και καθηγητές πανεπιστημίου- συγκροτήθηκε με απόφαση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλου, η Επιτροπή η οποία θα αναλάβει να συγκροτήσει την «εθνική πρόταση» για το Ασφαλιστικό, ολοκληρώνοντας το έργο της μέχρι μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου. Και αυτό διότι μέσα στον Οκτώβριο, και ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, η ελληνική Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει τον νέο ασφαλιστικό νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος.
Τα μέλη της Επιτροπής είναι:

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ!

Παρατείνεται η διαβούλευση του ν/σ για τα ΜΜΕ

Κρέτσος: Πρέπει να εξασφαλιστούν τα θέματα βιωσιμότητας, γιατί  θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι με ομαδικές απολύσεις!..

Την επέκταση κατά 15 ημερών στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από σχετικό αίτημα του ΕΣΡ, ανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.
Αναφερόμενος στο ΕΣΡ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσης του ΕΣΡ με άρτιο τρόπο και συμπλήρωσε ότι, με βάση το αίτημα της Αρχής, η διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ πηγαίνει 15 μέρες μετά την αρχική λήξη της (24 Αυγούστου) «καθώς επιθυμία όλων είναι αυτό το νομοθέτημα για τα ΜΜΕ να γίνει όσο πιο λειτουργικό και σύγχρονο»

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ MEGA.. Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ...ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ...ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ Ο ΣΚΑΪ

Kόσμος πάει κι έρχεται στα κανάλια

Πάει ο Δεκαπενταύγουστος και σιγά σιγά μπαίνουμε όλοι (και ας μην το θέλουμε) στην τελική ευθεία για το φθινόπωρο και την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Σε αυτό το mood βρίσκονται και τα κανάλια, τα οποία προσπαθούν να φτιάξουν το οργανόγραμμα της νέας χρονιάς, η οποία προβλέπεται να είναι «εκρηκτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου