Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ-THEATER της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΦΟΛΑ των πρακτορων του ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Έτσι για να έχετε μια σφαιρικότερη άποψη για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΦΟΛΑ  που έσπασε το ΣΚΑΪ... -Και μπράβο του...μπράβο σε όλους τους δημοσιογράφους του! Δείτε:και ΚΛΑΨΤΕ τα χάλια μας:

Μη τολμήσουν οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές και κάνουν πίσω με το… «δόλωμα» που τους πέταξε ο Κατρούγκαλος!

Στην 6η μέρα της πετυχημένης απεργίας στα ΜΜΕ, σήμερα το πρωί ο υπουργός της «αριστερο»-μνημονιακής κυβέρνησης Κατρούγκαλος κάλεσε στο γραφείο του τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων και των εργοδοτών. Αυτό που τους είπε είναι: να δοθεί μία τρίμηνη παράταση στην κατάργηση του Αγγελιόσημου και να επεξεργαστεί ένα νέο πόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΤΕΑΣ, με συμφωνία των εργοδοτών και υπό την έγκριση της τρόϊκας –λέξη για τους συνταξιούχους ή τους ανέργους, όπως και όλα τα άλλα του ν/σχ καρμανιόλα του ασφαλιστικού. Στη συνέχεια οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατέθεσαν στην επιτροπή της βουλής που συζητάει το αντι-ασφαλιστικό.

Τώρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με παρουσία των προέδρων των Ενώσεων και διατυπώνεται προβληματισμός για τις επιχειρήσεις των πρόθυμων και γνωστών εργοδοτικών μηχανισμών να σπάσουν την απεργία, ακόμη και πριν την αυριανή λήξη της -λένε κάποιοι. Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιούν σαν βάση για να δικαιολογήσουν το πισωγύρισμα. Κι ας φωνάζαμε τόσο καιρό για οργάνωση καιπεριφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η εκπρόσωπος του «Μετώπου για την Ανατροπή» (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και Μέτωπο Αγώνα στην ΕΣΗΕΜΘ), τάσσεται σθεναρά κατά της όποιας αναστολής ή πρόωρης λήξης της απεργίας, αφού ούτε τα ειδικότερα ούτε τα γενικότερα αιτήματα ικανοποιούνται. Πέραν του πιθανού ενδεχόμενου οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, να γίνουν πάλι το… «μαύρο πρόβατο», που η κυβερνητική εξουσία τους έριξε ένα… «κοκαλάκι» κι αυτό με «τρίμηνη παράταση».

«Τριμερής συνάντηση τη Μ. Τρίτη – O ακατονόμαστος υπουργός «Εργασίας» επιχειρεί να μας δώσει ασπιρίνη λίγο πριν μας εκτελέσει! Κανένα παζάρεμα – καμία υποχώρηση. Δεν χαμογελάμε «μπροστά στην καρμανιόλα»

karmaniola«Τριμερής συνάντηση τη Μ. Τρίτη – O ακατονόμαστος υπουργός «Εργασίας» επιχειρεί να μας δώσει ασπιρίνη λίγο πριν μας εκτελέσει! Κανένα παζάρεμα – καμία υποχώρηση. Δεν χαμογελάμε «μπροστά στην καρμανιόλα»
Σύμφωνα με ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗο ακατονόμαστος υπουργός «Εργασίας» επιχειρεί να μας δώσει ασπιρίνη λίγο πριν μας εκτελέσει και καλεί γι’ αυτόν τον σκοπόπροεδρικά πρόσωπα από ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΕΣΥ, και  ΠΟΕΜΤΥΠ τη Μ. Τρίτη στις 9.00 το πρωί στο «τσιφλίκι» του στο υπουργείο σε μία «τριμερή συνάντηση» στην οποία θα συμμετάσχουν και οι… εργοδότες από ΕΙΗΕΑ,, ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΙΙΡΑ και ΕΝΕΔ. ΟΕΔΟΕΑΠ φέρεται να… μην προσκλήθηκε!
Φωτο: 22 Απρίλη 2016 – κτίριο ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ
Το «τυράκι» στην παγίδα είναι το δήθεν «σώσιμο» του ΕΔΟΕΑΠ την ίδια ώρα που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση να χιμήξουν στα εναπομείναντα 900 εκατομμύρια του αποθεματικού ποσού του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ταμείου που σχεδιάζουν να καταργήσουν  ρίχνοντάς το στην κρεατομηχανή του ΕΦΚΑ.
DSC00294«Ξεχάστε το αγγελιόσημο»έλεγαν σε κάθε τόνο τους προηγούμενους μήνεςΚατρούγκαλος-Πετρόπουλος!Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι… «η ελπίδα έρχεται»! Ζητήθηκε από το προεδρικό δίδυμο της ΠΟΕΣΥ συνάντηση με Τσίπρα.Ο τελευταίος, τους «έγραψε».
Φωτο από 22 Απρίλη 2016 – κτίριο ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ
Τώρα επιστρέφουν όλοι μαζί στον ακατονόμαστο υπουργό και τον υφυπουργό (πρώην νομικό σύμβουλο της ΠΟΕΣΥ) με τη συνοδεία μάλιστα της πρόθυμης κουστωδίας των αφεντικών του Τύπου που ξανασυναντήθηκε τη Μ. Δευτέρα με τη συνδικαλιστική «ελίτ» του DSC00292κλάδου. Από δίπλα και«πρόθυμοι» συνάδελφοι που πιέζουν για… αναστολή της απεργίας! Από δίπλα οιδυνάμεις του… ΠΑΜΕ που μέχρι πρόσφατα έλεγαν «μία 48ωρη και πολύ μας είναι». Ταυτόσημη σχεδόν η άποψη με τον Στ. Θεοδωράκη του «Ποταμιού».! Νέες ιδέες! «Όταν απεργούμε, εξυπηρετούμε την… κυβέρνηση»είπαν! Κάποιος το είπε στη συνάντηση της Δευτέρας: «Να φορέσουμε μαύρα περιβραχιόνια»!Αυτή να είναι η… διαμαρτυρία μας! Να αναστείλουμε κάθε διαμαρτυρία και να πάμε κατευθείαν στο πένθος. Εξάλλου η Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι μακριά. Απευθείας στον… Επιτάφιο!
Μπορεί και να μας αξίζει εφόσον δεν αντιδράσαμε μαζικά στο ροκάνισμα του χρόνου όλους τους προηγούμενους μήνες από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Κι ας φώναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι «μετωπικές» δυνάμεις για άμεση δρομολόγηση κινητοποιήσεων διαρκείας. Επέλεξαν οι γνωστοί κύκλοι του συνδικαλιστικού «λόμπινγκ» τις εκτονωτικές απεργίες. Και αποκοίμισαν την πλειοψηφία του κλάδου.
Είναι όντως πολύ αργά να αντιδράσουμε ή χρειάζεται να κάνουμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ στη δήθεν αναπόφευκτη καταστροφή;
Κανένα παζάρεμα – καμία υποχώρηση.
Δεν χαμογελάμε «μπροστά στην καρμανιόλα».
ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΈΚΤΑΚΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ! Απεργιακή παρέμβαση σε τυπογραφική μονάδα στο Κορωπί !

apergia1Παρέμβαση σε τυπογραφική μονάδα στο Κορωπί έκαναν απεργοί των ΜΜΕ αργά το βράδυ της Δευτέρας, με στόχο να μην τυπωθούν απεργοσπαστικά φύλλα του Πρωταθλητή, του Γαύρου και της Γάτας. Οι εργαζόμενοι και η εργοδοσία του τυπογραφείου έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προχωρήσει το τύπωμα και το απεργιακό κλιμάκιο αποχώρησε, αφήνοντας λίγους «τοποτηρητές», μήπως και στη συνέχεια υπάρξουν άλλες εξελίξεις, εκτός από αυτές για τις οποίες δόθηκαν διαβεβαιώσεις. Εμφανής και η παρουσία της αστυνομίας, με περιπολικά, μηχανές, ένστολους και με πολιτικά, στους γύρω αγρούς και κοντά στην είσοδο του τυπογραφείου.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (σχήμα της ΕΣΗΕΑ) και το Μέτωπο για την Ανατροπή (σχήμα στην ΠΟΕΣΥ στο οποίο συμμετέχει και η Πρωτοβουλία) ήταν εκεί. (πηγή: http://nasosbratsos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_26.html )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου